Gradinareste cu spor


Cu siguranta multora dintre noi ne place sa admiram o gradina de flori care arata ca in reviste. Doar ca drumul de la a vrea o astfel de gradina si pana la a o avea e lung si nu-i usor deloc. Nu trebuie sa fii inginer horticol, dar trebuie sa ai rabdare si sa te ocupi zilnic de ingrijirea ei, altfel oricat de rezistente ar fi florile, se vor usca. Amenajarea unei gradini,este bine sa fie facuta toamna,pentru ca plantele sa se acomodeze cu locul,iar in primavara,sa va puteti bucura de ea.

O gradina frumoasa si sanatoasa se obtine, totusi in timp si cu ceva eforturi,respectand anumite reguli. Deci,trebuie sa va inarmati cu rabdare si mai ales sa va alocati o anumita suma de bani,destinata acestui scop,fara sa fceti economii.

In primul rand,este bine sa va faceti o schita si sa stiti foarte clar ce vreti,trasand aleile de trecere,spatiul cu gazon si tinand cont de zonele de impact vizual.Este bine sa mai tineti cont de zonele cu umbra si cele puternic insorite,ca sa stiti ce fel de plante sa cumparati. Apoi urmeaza curatarea terenului si aducerea unui pamant negru, de gradina.

Alegand cu grija plantele,putem admira pleiada nemaipomenita de flori de la inceputul primaverii,pana la primele ingheturi.De aceea este bine sa cumparam semintele sau florile pe care vrem sa le plantam de la sere sau de la magazinele tip garden shop,unde exista specialisti de la care putem cere sfaturi importante,incepand de la gazon si pana la soiurile de plante,amplasarea si ingrijirea lor.

Oricat de mica ar fi ca dimensiuni, o gradina de flori va insemna o bucurie in fiecare dimineata, la cafea si-n fiecare seara la apusul soarelui! Spor la treaba!


Like it? Share with your friends!

Care este reactia ta?

Confuz Confuz
0
Confuz
nasol nasol
0
nasol
dragut dragut
0
dragut
lol lol
0
lol
wow wow
0
wow
love love
0
love

Membru nou

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Mie îmi place să grădinăresc, deși gradina mea este în apartament și pe balcon. Vara asta m-am războit cu o lăcustă, care mi-a mâncat petunia cu totul: flori, frunze, doar tulpinile le-a lăsat în urmă ei.

Choose A Format
Sondaj
Adauga un sondaj si vezi ce parere au si ceilalti
Poveste
Adauga un articol sa aflam povestea ta
Lista
Liste clasice de articole
Lista deschisa
Trimiteți-vă propriul articol și votați-l pe cel mai bun
Clasament de liste
Voteaza sus sau jos pentru a decide cel mai bun articol din listă
Imagine
Foto sau GIF - O poza cat 1000 de cuvinte
%d blogeri au apreciat: