Politica de confidențialitate

1. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale mele, Daniela Gheorghe, ca deținător și administrator al blogului atipica.blog, mai ales de când mă obligă GDPR să am astfel de preocupări.

Această pagină are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet atipica.blog, numită în continuare „Site-ul”.

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Prelucrare înseamnă inclusiv colectarea lor, chiar dacă ulterior nu fac nimic cu unele date personale, după cum puteți vedea în subcapitolul III de mai jos. Mai mult, colectez doar acele date fără de care Site-ul nu poate funcționa din motive constructive.

Accesând acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • IP-ul și browserul utilizat.

Comentând pe acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • nume de utilizator.
  • adresa de email.
  • adresa web a site-ului persoanei care comentează.

Dacă veți publica pe Site alte date cu caracter personal, din proprie inițiativă, atunci și acestea vor fi colectate sub forma unui comentariu.

Site-ul folosește și diverse servicii adiționale pentru monitorizarea traficului și vânzări de tip marketing afiliat, dar acestea se fac prin intermediul unor fișiere tip cookie, a căror utilizare este descrisă în pagina Politica de cookies. În acest caz, eu nu prelucrez date personale de la vizitatori, ci doar văd concluzii statistice despre traficul de pe blog.

3. Scopurile și temeiurile prelucrării

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • IP-ul și browserul utilizat: doar le colectez, nu le prelucrez suplimentar în vreun fel.

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea Site-ului de către sistemul de operare al serverului pe care funcționează Site-ul, fără nici un control din partea mea. Serverul generează un fișier tip log în care trece toate aceste date, împreună cu momentul accesării Site-ului. Dacă nu doriți ca aceste date să fie colectate, devine imposibilă accesarea Site-ului. Google Analytics colectează IP-ul și browserul, dar le prezintă ca data statistice; eu nu am găsit posibilitatea de a le vedea individual pentru a le asocia unui utilizator anume.

Dacă postați comentarii pe Site, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • nume de utilizator: este colectat, dar nu fac nimic cu el dincolo de a-l folosi ca metodă de adresare într-un eventual răspuns.
  • adresa de email: este colectată și o utilizez pentru a vedea câte comentarii aveți în total pe blog. În rest, nu fac nimic cu ea, nu o dau altora, nu vă trimit emailuri fără vă cere acordul, nu vă înscriu pe liste de emailing.

Două excepții: dacă bifați să primiți notificări de răspuns la comentariile voastre, Site-ul vă va trimite automat emailuri de notificare, iar dacă ați comentat ca metodă de înscriere la un concurs și ieșiți câștigători la tragerea la sorți, atunci vă voi trimite chiar eu un email pentru a vă informa de acest lucru și despre cum puteți intra în posesia premiului.

  • adresa web a site-ului persoanei care comentează: poate fi introdusă opțional când lăsați un comentariu, dar eu nu o prelucrez suplimentar dincolo de colectarea ei.

Temei: colectarea lor este obligatorie pentru că așa funcționează WordPress, platforma de blogging pe care este construită Site-ul. Nu puteți comenta fără a lăsa un email. Vă exprimați consimțământul vostru pentru colectarea lor în momentul când completați acele date și apăsați butonul de trimitere a comentariului. Dacă refuzați să lăsați astfel de date personale, nu comentați pe Site.

Dacă postați în comentarii sau transmiteți prin alte metode disponibile public date cu caracter personal pe Site, atunci acestea vor fi colectate, dar nu prelucrate dincolo de acest punct. Rețineți că un comentariu publicat pe Site poate fi văzut de orice vizitator și deci răspunderea privind conținutul acestora și eventualele date personale comunicate acolo vă aparține în totalitate.

4. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, eu voi prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

5. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Cum spuneam anterior, nu dezvălui datele voastre personale niciunui terț și nici nu vă înscriu fără voia voastră la newsletter-uri sau alte comunicări.

Probabil că singura ocazie cu care aș dezvălui cuiva datele personale ar fi dacă încălcați Termenele și condițiile blogului și dacă mi le cere poliția sau altă autoritate din domeniu.

6. Stocarea datelor cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate prin colectare, înregistrare, organizare, stocarea, modificare, consultarea, utilizare, divulgare prin transmitere, punere la dispoziție, combinare, restricționare, ștergere, distrugere ș.a.m.d. Datele dvs. cu caracter personal nu fac obiectul unui proces decizional automatizat (inclusiv profilare) decât în situații excepționale, caz în care persoana vizată este informată cu privire la existența acestuia, precum și a detaliilor cu privire la acest mod special de prelucrare.

Eventualele backup-uri ale blogului le stochez în propriul PC de acasă și online pe teritoriul Uniunii Europene.

7. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Site pot fi transferate în afara României, dar voi face acest lucru către state din Uniunea Europeană.

Ca idee, dacă voi muta în viitor hostingul Site-ului către alt furnizor, voi alege unul cu data center cel mai probabil în România, dar sigur în Uniunea Europeană. Eventualele backup-uri ținute online vor fi ținute tot pe servere din Uniunea Europeană.

8. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Daniela Gheorghe, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea administratorului Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către administratorul Site-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, administratorul Site-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către administratorul Site-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care administratorul Site-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să folositi formularul de Contact

GDPR:

  • Site-ul conține reclame din rețelele de publicitate / rețelele de mediere publicitară / agențiile AD (agenții de publicitate) și codurile de la compania de instrumente analitice și poate conține coduri pentru profilarea dispozitivului pe consumul media și alte date ale dispozitivului și utilizarea acestora pentru a viza conținut relevant și anunțuri către dispozitiv. . Pentru a respecta liniile directoare GDPR ale Uniunii Europene și în conformitate cu acordul nostru cu agenții de publicitate și companiile de instrumente de analiză, prin prezenta, includem Link-ul Politicii de Confidențialitate al acestor companii. Acceptând Politica noastră de confidențialitate, dați consimțământul pentru procesarea oricăror informații sau informații personale de către agenții de publicitate în legătură cu acordul dintre atipica.blog și agenții de publicitate.
  • INTERES ȘI LOCAȚIE
  • Site-ul nostru are rețele publicitare terțe încorporate pentru a permite dezvoltarea și alte costuri implicate pentru a rula serviciile și pot utiliza și colecta date anonime despre interesele dvs. pentru a personaliza conținutul și publicitatea în aplicații. Datele despre interes și locație pot fi legate de dispozitivul dvs., dar nu sunt legate de identitatea dvs.
    Pentru mai multe detalii vizitați link-urile de mai jos

  • Google Adwords, Google Adsense , Google Admob, Double Click: https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/
  • Iron Source Privacy Policy https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/
  • MobFox Privacy Policy https://www.mobfox.com/privacy-policy/
  • Fyber Privacy Policy https://www.fyber.com/legal/privacy-policy/
  • Ogury Privacy Policy https://www.ogury.com/privacy/
  • WP Engine https://wpengine.com/wp-content/uploads/2018/05/WP-Engine-Privacy-Policy-05-10-2018-1.pdf
  • Microsoft https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement
  • AD Colony https://www.adcolony.com/privacy-policy/
  • Appsflyer Privacy Policy https://www.appsflyer.com/privacy-policy/
  • InMobi Privacy Policy https://www.inmobi.com/privacy-policy/ ,
    https://www.inmobi.com/privacy-policy-for-eea/
  • Smaato Privacy Policy https://www.smaato.com/privacy/
  • Oath, Flurry, AOL,Verizon : https://www.oath.com/our-brands/ ; https://policies.oath.com/us/en/oath/privacy/index.html
  • Vungle: http://vungle.com/privacy/
  • Facebook Ads: https://www.facebook.com/about/privacy
  • Tapjoy: https://www.tapjoy.com/legal/#privacy-policy
  • YouAppi: https://www.youappi.com/privacy-policy/
  • Knownhost : https://www.knownhost.com/privacy-policy.html
  • Utilizarea Setărilor anunțurilor Google https://www.google.com/settings/ads, puteți renunța la Google Analytics pentru publicitate display și personalizați anunțurile din Rețeaua de display Google. Puteți, de asemenea, să renunțați la descărcarea și instalarea suplimentului browser-ului de excludere Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ pentru browserul dvs. web.
  • În plus față de limitările generale din termenii de mai sus, nu vom fi răspunzători pentru dvs. sau oricare alt terț pentru niciun prejudiciu suferit de dvs. sau de oricare alt terț care rezultă din dezvăluirea informațiilor dvs. personale. Singurul tău remediu în astfel de circumstanțe va fi încheierea acestui acord.
  • Site-ul folosește fișiere de tip cookie. Citiți și Politica de Cookies și Termenele și condițiile Site-ului. Ultimul update: 24 Iunie 2020.

    Choose A Format
    Sondaj
    Adauga un sondaj si vezi ce parere au si ceilalti
    Poveste
    Adauga un articol sa aflam povestea ta
    Lista
    Liste clasice de articole
    Lista deschisa
    Trimiteți-vă propriul articol și votați-l pe cel mai bun
    Clasament de liste
    Voteaza sus sau jos pentru a decide cel mai bun articol din listă
    Imagine
    Foto sau GIF - O poza cat 1000 de cuvinte
    %d blogeri au apreciat: