Primavara cu coronavirus


Cand eram copil, 1 Martie presupunea nebunia martisoarelor. La invatatoare, la colege, la vecinele de pe scara. Imi placea sa le impachetez frumos, sa le pun in pliculeete mici pe care scriam numele fiecareie…o adevarata tevatura pentru care-mi trebuia cel putin o zi. Mai tarziu, in adolescenta, asteptam cu infrigurare martisorul de la un anumit EL 🙂 si, dupa ce-l primeam, il intorceam pe toate fetele, il puneam la bratara de la mana sau pe lantisorul de la gat.

O data cu trecerea anilor febra martisoarelor s-a mai domolit, devenind cumva rutina. Preferam sa caut ghiocei ca semn al primaverii sau sa am acea stare de moleseala specifica asteniei de primavara. Fix cand credeam ca nimic nu ma mai poate surprinde, omenirea mi-a facut un cadou tembel de 1 Martie : coronavirusul cu mastile si panica asociate lui.

Parca au innebunit toti, de la vladica pana la opinca. Zici ca vine apocalipsa descrisa in Biblie, nu cu foc coborat din ceruri ci sub forma unor extraterestri cu masti si costume Hazmat, inarmati cu dezinfectante si seringi. Pe bune ??? ce naiba de primavara e asta ? In loc sa ma bucur de soare trebuie sa ma duc la farmacie sa cumpar spirt ? Ma rog…daca o mai fi de cumparat…ca deja devine marfa de contrabanda 😀

Anul trecut gripa canadiana a avut o rata de mortalitate de 10 % si nimeni n-a mai batut toba pe strada, nici n-au inchis granite sau universitati. Coronavirusul minune are o rata de mortalitate de 2 % si deja Coreea de Nord se-apuca sa impuste oameni ca sa nu se extinda. Sunt singura care crede ca e o facatura impachetata frumos si servita pe tava chinezilor ca-si luasera prea mult nasul la purtare ? Nu sufar de mania teoriilor conspiratiei….dar asta parca e prea cu ochi si cu sprancene !

Mai da-l naiba de coronavirus…spalati-va pe maini si n-o sa muriti maine 😀 … Eu ma duc sa caut ghiocei 😀


Like it? Share with your friends!

1
1 point

Care este reactia ta?

Confuz Confuz
0
Confuz
nasol nasol
0
nasol
dragut dragut
0
dragut
lol lol
0
lol
wow wow
0
wow
love love
1
love

Membru nou

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Îmi amintesc și eu cu bucurie de 1 Martie din vremea copilăriei când cea mai mare încântare era dacă primeam un mărțișor de sticlă. Azi nu se mai găsesc asemenea comori și nu mai cumpăr mărțișoare pentru că le confecționez singură. O duminică frumoasă, dragă Atipica!

Choose A Format
Sondaj
Adauga un sondaj si vezi ce parere au si ceilalti
Poveste
Adauga un articol sa aflam povestea ta
Lista
Liste clasice de articole
Lista deschisa
Trimiteți-vă propriul articol și votați-l pe cel mai bun
Clasament de liste
Voteaza sus sau jos pentru a decide cel mai bun articol din listă
Imagine
Foto sau GIF - O poza cat 1000 de cuvinte
%d blogeri au apreciat: